Indisk linssoppa
ca 6-8 portioner
Ingredienser
4 medelstora hackade gula lökar
4 skivade vitlöksklyftor
2 stänger stjälkselleri, skurna i skivor
2 krm chili 1 tsk curry
1 tsk paprikapulver
1 kanelstång
2 lagerblad
3 liter vatten
2 pkt krossade tomater
400 g tärnad potatis
4 dl röda linser, blötlagda över natten och ordentligt sköljda
1 tärning grönsaksbuljong
2 msk tamari eller soja
400 g bladspenat, frusen eller färsk
Saften och rivet skal från en halv citron
2 krm svartpeppar
1 tsk vitpeppar
2 tsk salt
Gör så här
Fräs lök och vitlök i oljan tills den blir mjuk.
Tillsätt sellerin och kryddorna och låt fräsa med en stund.
Tillsätt vatten, krossade tomater, linser, potatis, buljong och tamari och låt koka på medelvarm värme i cirka 25 minuter.
Tillsätt därefter bladspenat och låt koka 5 minuter till.
Avsluta med att smaksätta med citron, peppar och salt.
Inspirerat av Kokboken från Ananda Mandala yoga-mediation.se
Foto: Sundkurs