Lasagne med spenat och svamp
6 portioner
Ingredienser
Lasagneplattor, ca 16-20 st
Sesamfrön
Spenat- och svampsås
400 g svamp, t ex champinjoner eller portabella
450 g bladspenat
1 gul lök
2 vitlöksklyftor c
a ½ tsk salt svartpeppar
Vit sås
2 msk kokosolja
ca 4 msk potatismjöl
8 dl havremjölk
2 dl kokosmjölk
2 tsk muskotnöt
½ tsk salt
peppar
Gör så här
Hacka lök och vitlök och stek några minuter i kokosolja, tillsätt spenaten.
Tillsätt svampen, blanda allt och krydda ordentligt med salt och svartpeppar.
Häll havremjölk och kokosmjölk, potatismjöl och kokosolja i en kastrull.
Låt sjuda några minuter och krydda med muskotnöt, salt och peppar.
Häll lite sås i botten på en stor form, täck med ett lager lasagneplattor och ett lager med svamp- och spenatröra.
Häll över sås och börja om igen.
Avsluta med ett lager lasagneplattor och rikligt med sås.
Strö över sesamfrön.
Gratinera i 175 grader i ca 40 min.
Servera med en god grönsallad.
Recept från Ami Niglöw
Bild från www.tasteline.com