Quinoasallad med soltorkade tomater
4 portioner
Ingredienser
2 dl quinoafrön
1 tsk salt
4 dl vatten
1/2 tsk salt
1/3 gurka
8 soltorkade tomater
2 msk hackad persilja
6 blad romansallad
Dressing
1 citron
salt
malen vitpeppar
Gör så här
Skölj quinoan i kallt vatten, 2-3 gånger.
Lägg över i en kastrull och tillsätt vatten och salt.
Koka upp och låt sedan sjuda i cirka 15 minuter.
Rör ner lite olja från tomaterna mot slutet av koktiden. Fluffa upp med en gaffel.
Låt quinoan svalna.
Dressing
Pressa saften ur citronen.
Blanda samman 2 msk olja från de soltorkade tomaterna, citronsaft, salt och peppar.
Skala och hacka löken fint. Skär gurkan i tärningar.
Hacka persiljan grovt.
Blanda samman lök, gurka, persilja och quinoa.
Vänd ner dressingen.
Skölj romansallatsbladen och lägg dem på ett serveringsfat.
Lägg quinoasalladen på romanbladen.