Quornwok med curry och äpple
4 portioner
Ingredienser
300 g quornfiléer (ej vegansk, innehåller äggvita)
3 schalottenlökar eller
1 gul lök
1 gul paprika
1 röd paprika
200 g haricots verts
2 äpplen
2 tsk curry
1/2 dl koncentrerad äppeljuice
1 tärning grönsaksbuljong
1 msk soja
ca 1 dl vatten
Salt, vitpeppar
Gör så här
Skala och hacka löken.
Dela quornfileerna i ganska stora bitar. Skär diagonalt tvärs över så att det blir ca 4 bitar per filé.
Fräs löken tillsammans med quornbitarna.
Krydda med salt och lite vitpeppar.
Lägg undan så länge.
Stek paprikan lite snabbt, blanda i haricot verts, äpple och curry.
Stek vidare en liten stund.
Blanda ihop allting och tillsätt grönsaksbuljong, äpplejuice, soja och vatten.
Låt koka i 5 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med ris.