Kikärtsgryta med curry och kokosmjölk
4 portioner
Ingredienser
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
2 msk curry
2 msk olja
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
1 msk grönsaksfond
1 burk kikärter (à 400 g)
1/2 blomkålshuvud (à 700 g)
1/2 tsk salt
1 dl hackade salta jordnötter eller cashewnötter
1 kruka koriander
1 lime i klyftor
Gör så här
Skala och finhacka lök och vitlök.
Dela, kärna ur och finstrimla chilin.
Fräs lök, vitlök och chili tillsammans med curry i olja i en kastrull/gryta 2–3 minuter.
Tillsätt kokosmjölk och fond. Låt småkoka 5–6 minuter under lock.
Häll av kikärterna.
Ansa och dela blomkålen i mindre buketter.
Tillsätt kikärter och blomkål, låt småkoka ytterligare ca 5 minuter.
Krydda med salt.
Garnera med jordnötter, koriander och limeklyftor. Servera med ris och sallad.