Raw hallontårta
Ingredienser
Botten
2 dl mandlar
2 dl dadlar (utan kärnor)
en nypa salt
Fyllning
4 dl blötlagda cashewnötter (blötlägg gärna under natten eller minst fem timmar)
2 st lime (saften)
1 tsk äkta vaniljpulver
6 msk kokosolja
4 msk honung
2,5 dl färska hallon (använder du frysta se till att de är upptinade, krama ur all vätska)
Gör så här
Lägg dadlarna i en matberedare tillsammans med mandlar och havssalt och mixa till en någorlunda jämn massa.
Tryck ut degen i en form ca 20-25 cm i diameter.
Värm upp kokosolja och honung i en kastrull på svag värme.
Lägg alla ingredienser till fyllningen, förutom hallonen, i mixern och mixa till en jämn och fluffig smet (det kan ta några minuter).
Blanda ner hallonen och mixa jämnt. Bred ut fyllningen på kakans botten.
Låt stå i frysen tills kakan stelnat (det tar några timmar).
Ta fram kakan 30 minuter innan servering.
Dekorera gärna med färska bär. Ät och njut!
Recept från Ami Niglöv