Sötpotatis med krämig cashewröra
4 portioner
Den här rätten är utsökt god, med spännande smakbrytningar.
Ingredienser
1 kg sötpotatis
2,5 dl cashewnötter
1 vitlöksklyfta
1 dadel
Saften från 1 citron
1 dl vatten
ca 0,5 tsk salt
1 dl russin
0,5 dl hackade pecannötter eller pistagenötter
1 tsk rosmarinblad
Gör så här
Värm ugnen till 200 grader.
Pricka sötpotatisen med en gaffel och svep in i folie.
Baka i ugnen i 30-50 minuter tills den blir mjuk.
Kör cashewnötter, vitlök, dadel och citronsaft i matberedare.
Tillsätt vatten tills konsistensen blir krämig.
När sötpotatisen svalnat något, dela den på mitten och gröp ur en del av innandömet. Detta blir cirka 6-8 dl.
Mixa i matberedare tillsammans med cashewnötröran.
Rör ner salt, russin, pekannötter och rosmarin för hand.
Bred ut röran på sötpotatisen.
Strö över de hackade nötterna.
Baka i ytterligare 10-15 minuter.
Servera med blandade grönsaker, som rårivna rotsaker, bladspenat, tomat och gurka.
Källa: Anthony William