Scrambled Tofu
ca 2-3 portioner Den här tofuröran passar utmärkt på frukostbordet i stället för vanlig äggröra, och den passar också utmärkt att servera som lunch till en god grönsallad och squash-slantar, stekta i olivolja.
Ingredienser
300 g naturell tofu
1 medelstor gul lök
1/2 msk buljongtärning
0,5–0,75 dl kokosmjölk kokosolja till stekning
salt och svartpeppar
3 tsk gurkmeja eller tills det blir en fin färg
Gör så här
Låt tofun rinna av så mycket som möjligt och smula den så smått du kan, t ex genom att mosa den med en gaffel.
Hacka löken och stek i oljan tills löken är genomskinlig.
Häll sedan på buljongen och blanda om ordentligt.
Lägg i tofun och låt den brynas lite, men var försiktig så den inte bränner fast - häll i mer olja om det behövs.
Rör sedan ner kokosmjölken för att få en krämig sammanhängande konsistens - öka mängden om det behövs.
Tillsätt gurkmeja, salt och peppar.
Njut!! Inspirerat av vegokoll.se