Mango-citrus-cheesecake
Ingredienser
Botten
4 dl nötter (förslag: valnötter, hasselnötter, mandlar)
18 st färska dadlar 1 krm salt
Om "digestive"-smak önskas lägg till:
1 tsk mald kardemumma
1 tsk kanel
2 krm mald ingefära
2 krm vaniljpulver
Fyllning
6 dl cashewnötter
0,75 dl kallpressad kokosolja
Rivet skal och saft från 3 lime och en citron
2-3 msk honung eller 4-6 urkärnande färska dadlar
750 g frusen mango (3 paket)
Gör så här
Lägg cashewnötter i blöt minst 4 timmar, gärna över natten.
Tina samtidigt mangon i en skål.
Botten
Kärna ur dadlarna och lägg dem tillsammans med nötter och salt i en matberedare (och tillsätt även kryddorna om så önskas).
Mixa runt tills lagom kornig konsistens uppnåtts, efter önskemål.
Tryck ut degen i en rund form med löstagbar kant (ca 25-28 cm i diameter).
Fyllning
Häll av vattnet från cashewnötterna.
Lägg alla ingredienserna utom mangon i en matberedare och mixa länge till en krämig konsistens.
Tillsätt mangon och kör mixern till en jämn smet.
Häll över fyllningen i formen och ställ i kylskåpet minst 24 timmar.
Serveras kall direkt från kylen.
Kan även frysas. Tag i så fall fram cheese caken ur frysen minst en timme innan serveringen, eller ställ i kylen över natten dagen innan.