Mangoglass (nicecream)
4 portioner (eller 2 stora för glassälskare)
Ingredienser
1 paket fryst mango
1,5–2 frysta bananer
1 citron
Rivet skal från 0,5 citron
1 dl riven kokos
Ca 1 dl cashewnötter (valnötter, mandlar, eller dina favorit)
Ca 1 dl havredryck (blanda gärna med kokomjölk)
Söta ev med 0,5–1 msk honung (efter smak)
Gör så här
Börja med att torr-rosta den rivna kokosen i en stekpanna.
Rosta därefter nötterna.
Mixa de frysta bananerna med mangon och tillsätt havredrycken efter ett tag. Om du vill kan du blanda med kokosmjölk.
Häll i den rivna kokosen, citronsaften och rivet citronskal och eventuellt honung.
Mixa ett tag till.
Häll i de rostade nötterna i slutet.
Glassen är färdig när den fått den konsistens du önskar.
Om den känns för isig, tillsätt lite mer havredryck eller kokosdryck.
Toppa med rostade kokoschips och rostade nötter.